Kyckling mango chutney

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Enligt mig den godaste kycklingrätten i stan.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • Sås
  • 5 dl grädde
  • 1 burk mango chutney
  • 1 msk sambal oelek, efter smak
  • 1 tsk curry, inte för mycket
  • 2 st gula paprikor
  • 2 st gröna paprikor
  • Vitlök efter smak, helst hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingen så att den får fin färg. Den måste inte bli helt genomstekt för det blir den i ugnen. Placera sedan i en ugnssäker form.
    2. Vispa grädden, hacka vitlök, skär paprikor. Häll sedan ner allt i grädden tillsammans med kryddor, sambal och chutney.
    3. Häll röran över kycklingen och in i ugnen på 225 grader i ca 30 min eller till kycklingen är färdig.
    4. Servera med sallad och basmatiris

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    mamma75 13 juli 2008

    supergott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Detta kommer jag att göra fler gånger

    em_elie 28 november 2008

    Tack för ett jättebra recept, det var riktigt Gott! Helt klart högsta betyg

    tjockajag 11 februari 2009

    Detta recept är helt suveränt gott! Man kan även använda det som ww-recept, byt då ut grädden till 3 dl matlagningsgrädde och inte en hel burk mango chutney utan c:a ½ dl. Har för mig att rätten då blir c:a 7 points/pers

    sokkerkakan 19 april 2009

    Jag håller med dig, det här ÄR en av de godaste kycklingrätterna ever!

    Lingonqvist 16 mars 2010

    Godaste kycklingmaträtten som finns!

    bolabola2 4 maj 2010

    Supergott och enkelt! Det blir som sagt även jättebra med en lättare grädde och lite mindre chutney för dem som vill det. Jag skulle rekomendera att man då skivar ner banan istället. Sen har jag även tagit mig friheten att prova rätten med räkor vilket också är supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben