Kyckling med citrontimjan och örtig bulgur

Serverar: 6 portioner

Kycklingen får massor av smak när den späckas med citrontimjan och vitlök. Har du ingen citrontimjan kan du också använda vanlig timjan och rivet citronskal.

Ingredienser

  • 1 hel stor kyckling, ca 1½ kg
  • 1 knippe citrontimjan
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Olivolja
  • Örtig bulgur
  • 2½ dl bulgur
  • 6 morötter
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • Saft från 1 citron
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rensa kycklingen och fyll den med citrontimjan och skalade vitlöksklyftor. Gnid in salt och peppar över hela kycklingen och ringla över olivolja. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 10 minuter, tills den är gyllene och genomstekt.
    3. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skala morötterna och skär dem i små, fina tärningar. Finhacka myntan och persiljan. Blanda dem och morotstärningarna med bulgurn. Smaka av med citronsaft, olivolja, salt och peppar.
    4. Stycka upp kycklingen och servera med örtbulgurn och en klick matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben