Kyckling med curryssås á la Monika

Serverar: 4 portioner

Världens enklaste maträtt!! Mycket gott och snabblagat. Även magert och kalorisnålt. Jag valde att köpa en färdiggrillad kyckling för att det skulle gå snabbt. Potatisen delar jag i små bitar så de kokar på ca 10-12 minuter. Bjud även ca 150 g kokta grönsaker/portion till denna rätt. Jag valde Euroshoppers blomkål, broccoli och morotsblandning. Koker upp grönsakerna i ½ minut, sen tar jag bort det från spisen slår på ca 1 dl kallt vatten ( för att grönsakerna inte skall bli överkokta), sen får grönsakerna stå och dra i vattnet medan potatisen blir färdig. Kycklingen delas i 4 portioner och serveras med potatis, grönsaker och sås till.

Ingredienser

  • 1 färdiggrillad kyckling
  • Ca 600 g potatis
  • Sås
  • 3 dl mjölk, gärna 3 %
  • 1 dl potatisvatten, avkok från potatisen
  • 1 msk Bongs kycklingfond
  • ½-1 krm vitlökspulver
  • ½ krm vitpeppar efter smak
  • Curry, efter smak
  • ½ tsk strösocker
  • 1 tsk Bregott
  • Maizena, efter behag
  • Tillbehör
  • 600 g Euroshoppers blomkål, broccoli och morotsblandning
  • Instruktioner

    1. Skala och dela potatisen i små bitar. Kok sedan potatisen som vanligt i lättsaltat vatten i 10-12 minuter eller tills potatisen är färdigkokt.
    2. Värm ev. kycklingen i mikron (ugnen) under tiden du lagar såsen.
    3. Sås: Slå mjölken i en gryta. Ös i kycklingfond, vitlökspulvrer, vitpeppar, socker, curry och 1 tsk Bregott och låt allt koka upp.
    4. När potatisen är färdigkokt så ta ca 1 dl av avkoket och ös i såsen. Slå till sist i maizenamjölet under vispning till önskad tjocklek på såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben