Kyckling med curryssås á la Monika
Världens enklaste maträtt!!
Mycket gott och snabblagat. Även magert och kalorisnålt.
Jag valde att köpa en färdiggrillad kyckling för att det skulle gå snabbt.
Potatisen delar jag i små bitar så de kokar på ca 10-12 minuter.
Bjud även ca 150 g kokta grönsaker/portion till denna rätt. Jag valde Euroshoppers blomkål, broccoli och morotsblandning.
Koker upp grönsakerna i ½ minut, sen tar jag bort det från spisen slår på ca 1 dl kallt vatten ( för att grönsakerna inte skall bli överkokta), sen får grönsakerna stå och dra i vattnet medan potatisen blir färdig.
Kycklingen delas i 4 portioner och serveras med potatis, grönsaker och sås till.
Ingredienser
1 färdiggrillad kyckling
Ca 600 g potatis
Sås
3 dl mjölk, gärna 3 %
1 dl potatisvatten, avkok från potatisen
1 msk Bongs kycklingfond
½-1 krm vitlökspulver
½ krm vitpeppar efter smak
Curry, efter smak
½ tsk strösocker
1 tsk Bregott
Maizena, efter behag
Tillbehör
600 g Euroshoppers blomkål, broccoli och morotsblandning
Instruktioner
- Skala och dela potatisen i små bitar.
Kok sedan potatisen som vanligt i lättsaltat vatten i 10-12 minuter eller tills potatisen är färdigkokt.
- Värm ev. kycklingen i mikron (ugnen) under tiden du lagar såsen.
- Sås:
Slå mjölken i en gryta.
Ös i kycklingfond, vitlökspulvrer, vitpeppar, socker, curry och 1 tsk Bregott och låt allt koka upp.
- När potatisen är färdigkokt så ta ca 1 dl av avkoket och ös i såsen. Slå till sist i maizenamjölet under vispning till önskad tjocklek på såsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)