Kyckling med het sås

Serverar: 4-6 portioner

En enkel kycklingrätt med massor av smak. Tar en stund att få klar eftersom kycklingen ska grillas, men det är verkligen lätt att få till.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • 50 g smält smör eller margarin (flytande smör är bäst)
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk allroundkrydda
  • 1-2 tsk grovmalen svartpeppar
  • Salt (var försiktig så att det inte blir för salt!)
  • Sås
  • 1 liten gul lök
  • (Vitlök om man vill)
  • 1 klick smör/margarin
  • 1 tsk röd curry
  • 1 tsk mexikansk chilipeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl creme fraiche eller grädde
  • Sky av kycklingen
  • 3 tomater i klyftor
  • Instruktioner

    1. Börja med kycklingen. Dela kycklingen i 8 bitar + vingarna.
    2. Blanda fettet med soja och kryddor. Pensla bitarna runt omkring och lägg i en eldfast form. Se till att "baksidan" på bitarna ligger upp - de ska vändas. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Ta ut ur ugnen, pensla undersidan igen, vänd bitarna och pensla ovansidan. Ställ in i ugnen och grädda ytterligare ca 20 minuter.
    3. Sås: finhacka löken. Klyfta tomaterna och ta bort kärnorna. Fräs löken i fettet en liten stund men inte tills det tar färg. Fräs kryddorna tillsammans med löken. Tillsätt lite sky av kycklingen men se till att skyn inte är för varm om du använder lätt creme fraiche, det kan skära sig. Lägg i tomatklyftorna och låt det bli varmt.
    4. Gott till är ris eller potatis, varm broccoli och kanske en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben