Kyckling med ingefärssås och grillad paprika

Serverar: 6 portioner

Jättegott... super till rött vin...

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 2 msk svenskt smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 stora paprikor i olika färger
  • Färsk körvel eller persilja
  • Sås
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 msk konc kycklingfond
  • 2 msk riven ingefära (färsk)
  • Ca: 1 msk kinesisk soja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev: maizena mjöl
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Blanda vin, vispgrädde och kycklingfond i en gryta. Koka ihop ca; 15 minuter. Smaksätt såsen med ingefära, soja, salt och peppar.
    2. Red ev av såsen med lite maizena utrört i kallt vatten, Bryn kycklingfileérna i smör. Sänk värmen och låt eftersteka ca: 15 minuter, så att de blir genomstekta. Salta och peppra.
    3. Sätt ugnen på 250 grader. Skär paprikorna i fjärdedelar och ta bort kärnorna. Grilla mitt i ugnen ca: 10 minuter, tills skinnet spricker och svartnar. Dra av skinnet och skär paprikorna i breda strimlor.
    4. Skär kycklingfiléerna i skivor. Garnera med körvel eller persilja. Servera med sås, paprikastrimlor och kokt potatis.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben