Kyckling med krämig parmesanpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kombination av recept jag hittat och lite inspiration för stunden den lagades.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Pasta i valfri form, förslagsvis penne
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 dl turkisk yoghurt eller crème fraiche
  • 300 g hackad purjolök
  • 1 msk kycklingfond
  • 100-200g riven parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Skiva kycklingen i bitar lagom att tugga. Bryn kycklingen i lite olja tillsammans med purjolök och pressad vitlök. Lägg i yoghurten eller crème fraichen i pannan och rör runt. Smaksätt med kycklingfonden, salt och peppar.
    2. Koka upp pastan och låt kycklingsåsen puttra på svag värme under tiden pastan kokar.
    3. Häll av vattnet från pastan, kontrollera att kycklingen är klar. Vänd i pastan i såsen och rör runt. Häll över den rivna parmesanen och rör runt, servera direkt så att osten fortfarande inte är helt smält. Kanongott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben