Kyckling med rosmarin och vitlök

Serverar: 4 portioner

Lättlagad rätt med allt-i-ett. Välj små potatisar så allt blir klart samtidigt.

Ingredienser

  • 750 g små potatisar
  • 1 msk rapsolja
  • ½ + ½ tsk havssalt
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • 500 g kycklingfilé
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • Svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 10 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • ½ hönsbuljongtärning
  • Tillbehör
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skölj och borsta potatisarna och dela dem i halvor. Lägg dem i en stor ugnssäker form eller i en långpanna med olja. Blanda om och strö på salt och rosmarin. Stek i ugnen 20 minuter.
    3. Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Blanda dem med salt, rosmarin och peppar. Skär löken i klyftor och skala vitlöksklyftorna. När potatisen har stekt i 20 minuter, ta ut formen och blanda ner kyckling, lök och vitlök. Stek 20 minuter till.
    4. Ljumma vatten med buljongtärning så att den löser sig. Häll det över allt och stek i 5 minuter till.
    5. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Majskyckling
    Majskyckling är kyckling som fötts upp på majs istället för enbart kra...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben