Kyckling med rosmarin och vitlök
Lättlagad rätt med allt-i-ett. Välj små potatisar så allt blir klart samtidigt.
Ingredienser
750 g små potatisar
1 msk rapsolja
½ + ½ tsk havssalt
½ tsk torkad rosmarin
500 g kycklingfilé
½ tsk torkad rosmarin
Svartpeppar
1 rödlök
10 vitlöksklyftor
1 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
Tillbehör
Blandad sallad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och borsta potatisarna och dela dem i halvor. Lägg dem i en stor ugnssäker form eller i en långpanna med olja. Blanda om och strö på salt och rosmarin. Stek i ugnen 20 minuter.
- Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Blanda dem med salt, rosmarin och peppar. Skär löken i klyftor och skala vitlöksklyftorna. När potatisen har stekt i 20 minuter, ta ut formen och blanda ner kyckling, lök och vitlök. Stek 20 minuter till.
- Ljumma vatten med buljongtärning så att den löser sig. Häll det över allt och stek i 5 minuter till.
- Servera med sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Majskyckling
Majskyckling är kyckling som fötts upp på majs istället för enbart kra...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...