Kyckling med rostad vitlökskräm och örtpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Viktväktar-recept , 6,5 points Tips: För att få en het rätt så använd finhackad habanero i marinaden.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk torkad chili
  • 1msk pressad citron
  • 1 msk flytande honung
  • 200 g skogschampinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 kg färsk potatis
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk rosmarin (färska blad)
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 2 dl fraiche max 8 %
  • 1 msk dijonsenap
  • Sallad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Tvätta och borsta potatisen, dela dem på mitten och lägg ut dem på en ugnsplåt. Ringla på en tsk olivolja, strö på rosmarinbladen och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ugn 220 grader ca 25 min eller tills de känns färdigstekta. Lägg ut kycklingen och platta till den lite. Blanda chili, citron och honung och marinera kycklingen i minst 30 min. Stek kycklingfiléerna i teflonpanna till de är genomstekta. Skala vitlöksklyftorna och stek dem tillsammans med kycklingen. Skiva lök och champinjoner och stek dem i 1 tsk olja på hög värme några minuter. Finhacka de rostade vitlöksklyftorna och blanda det med senap och fraiche, smaka av med salt och peppar och ev en nypa socker. Servera kyckling, lök och champinjoner samt potatis tillsammans med såsen och en fin sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tina62 27 september 2008

    Den var ok, nästa gång hoppar jag över svampen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben