Kyckling på asiatiskt vis!
Ingredienser
300 g kycklingfilé
1 msk soja
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st vitlöksklyfta, i skivor
1 burk vattenkastanjer
2 st salladslökar
4 msk rapsolja
Salt
Peppar
Sötsur sås
3 msk finhackad morot
1 st finhackad schalottenlök
1 klyfta finhackad vitlök
1 cm röd spansk peppar
1 ½ dl kycklingbuljong
2 msk röd vinäger
1 tsk socker
1 tsk tomatpuré
1 msk olja
2 tsk potatismjöl utrört i lite vatten
Jasminris till servering
Instruktioner
- Sötsur sås:
- Skär och finhacka grönsakerna. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna. De ska inte ta färg.Blanda ner de övriga ingredienserna utom redningen. Koka upp och tillsätt redningen under omrörning.
- Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja. Skär grönsakerna i tärningar och löken i centimeterstora bitar. Hetta upp en panna och tillsätt hälften av oljan när pannan ryker. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs i 1-2 minuter och tag upp. Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna 1 minut, häll tillbaka köttet. Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av.
- Servera med jasminris
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Härliga, enkla sommarrätter!
Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...