Kyckling med sötsur sås

Serverar: 4 portioner

Kyckling på asiatiskt vis!

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 msk soja
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 st vitlöksklyfta, i skivor
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 2 st salladslökar
  • 4 msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Sötsur sås
  • 3 msk finhackad morot
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 1 klyfta finhackad vitlök
  • 1 cm röd spansk peppar
  • 1 ½ dl kycklingbuljong
  • 2 msk röd vinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 msk olja
  • 2 tsk potatismjöl utrört i lite vatten
  • Jasminris till servering
  • Instruktioner

    1. Sötsur sås:
    2. Skär och finhacka grönsakerna. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna. De ska inte ta färg.Blanda ner de övriga ingredienserna utom redningen. Koka upp och tillsätt redningen under omrörning.
    3. Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja. Skär grönsakerna i tärningar och löken i centimeterstora bitar. Hetta upp en panna och tillsätt hälften av oljan när pannan ryker. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs i 1-2 minuter och tag upp. Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna 1 minut, häll tillbaka köttet. Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av.
    4. Servera med jasminris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben