Kyckling- och baconpaj i långpanna

Serverar: 12 portioner

En paj som passar både till vardags och fest!

Ingredienser

  • 200 gr smör
  • 200 gr valnötter
  • 6 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 Paket skivad bacon
  • 6 st kycklingbröst
  • 1 medelstor purjolök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • curry
  • salt
  • peppar
  • Äggstanning
  • 7 st ägg
  • 7 dl gräddmjölk (går att byta ut mot matlagningsgrädde om så önskas)
  • 3 dl riven lagrad ost
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Mixa nötter i matberedaren. Tillsätt sedan mjöl och mixa till en mjölig konsistens. Mixa ner det kalla vattnet. Kavla eller tryck ut i önskad form och ställ i kyl eller frys. Grädda sedan ca 5 minuter på 200 grader. Strimla baconet, tärna kycklingen och ansa och skiva purjolöken. Lägg baconet i en het panna. Fräs någon minut tills det fått lite färg. Tillsätt sedan kycklingtärningarna och vitlöken. Låt allt få lite färg innan du tillsätter purjolöken. Pudra sedan över med curry, salt och peppar. Lägg fyllningen i det förgräddade skalet och fyll sedan på med den rivna osten och äggstanningen. Grädda i 30 - 50 minuter (beroende på storlek) i 150 grader. Servera förslagsvis med blandade salladssorter som roman, ruccola, spenat, skivad färsk tomat, skivad rödlök och härliga oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben