Kyckling- och böngryta med Guiness

Serverar: 4 portioner

Den här smakrika kyckling- och böngrytan är fylld med nyttigheter, en värmande och mättande måltid.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 fint skivade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 fint tärnad morot
  • 500g kycklingfiléer skurna i 3 cm tärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl Guiness
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 400 g blandade bönor på burk, sköljda och avrunna
  • 3 msk slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna eller ugnssäker gryta på hög värme. Fräs löken, vitlöken och morotstärningarna 8-10 minuter tills mjuka och gyllene.
    2. Tillsätt kycklingen till stekpannan och bryn 4-5 minuter tills gyllene. Strö över mjölet och bryn under omrörning tills väl blandat. Tillsätt öl och låt sjuda 4-5 minuter tills vätskan har reducerats något.
    3. Tillsätt tomater, bönor och persilja och blanda väl. Tillsätt 2½ dl vatten och koka upp, rör om då och då. Sänk värmen och låt sjuda cirka 15 minuter, tills kycklingen är genomkokt och såsen har tjocknat. Ta av från värmen och servera.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben