Kyckling- och kantarellpaj med smak av fänkål och paprika

Serverar: 4 portioner

Kyckling och kantareller är mycket gott ihop. Pröva den här pajen smaksatt med smakrik ost och fänkål.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk riktigt kallt vatten
  • 1 grillad kyckling
  • 300 g färska kantareller
  • Smör att steka i
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 150 g riven lagrad ost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Kör vetemjöl och margarin eller smör till en deg i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör degen ytterligare några sekunder. Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i minst 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i ugnen i 10 minuter.
    3. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Dela kantarellerna i bitar om de är stora. Stek svampen hastigt på hög värme, lite i taget. Salta och peppra.
    4. Skär paprikan i bitar och fänkålen i riktigt små bitar. Fräs grönsakerna i stekpannan, se till så att fänkålen är riktigt mjuk. Salta och peppra.
    5. Varva kyckling och det mesta av kantarellerna och paprikan (spara lite till garneringen), fänkål och ost i pajskalet.
    6. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning och häll den ovanpå. Grädda pajen i ugnen i 30-35 minuter. Täck eventuellt med lite folie mot slutet.
    7. Garnera med resten av kycklingen och paprikan. Servera pajen med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben