Kyckling- och pastasallad
En alldeles underbar rätt, passar utmärkt på buffébordet eller som ensamrätt! Den kalla såsen till gör det hela komplett!
Servera gärna hemgjorda rosmaringrissini till!
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
Santa Maria Allround Grilloil (flaska)
Smör/olja
Ca 400 g pastaskruvar (helst Barillas Girandole-Torsades)
1-2 strimlade rödlökar
2-3 grovtärnade tomater
2 röda paprikor
1 burk avrunnen majs
Salt
Peppar
Persillado (eller annan örtkrydda)
Dressing
3 dl gräddfil
2 msk chilisås (gärna het) eller
2 msk tomatpuré
1-2 pressade vitlöksklyftor
Italiensk salladskrydda (Kockens)
Örtsalt
Instruktioner
- Rör ihop alla ingredienser till dressingen i en skål som du sedan ställer kallt.
- Putsa och skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i en form och slå över eller pensla på grilloljan (det är inte så noga med mängden, bara all kyckling får grillolja runtom). Blanda. Låt ligga och marinera i rumstemperatur 10-20 min.
Stek kycklingen i smör/olja i stekpanna. Krydda med lite salt och peppar. Ställ sedan stekpannan åt sidan medan du gör färdigt resten.
- Skölj, skär och hacka grönsakerna och koka pastan med saltat vatten. Häll av pastavattnet och spola snabbt med kallt vatten.
- Blanda allt (kyckling, pasta och grönsaker) i en stor vacker skål (och jaa, den är jättegod ljummen men nästan lika god kall ;-)
Vill du så blandar du ner lite valfri grönsallad och/eller nåt annat gott, tex. gurka, avocado, fetaost... you name it!
Strö över Persillado efter smak.
- Servera tillsammans med den kalla såsen!
Liknande recept
Kommentarer (0)