Kycklingen ska bräseras i en god fond med rosévin. Kontrollera innertemperaturen med digitaltermometer så att kycklingen bli saftig och god, 68 grader är lagom temperatur.
Ingredienser
Citronrostad potatis
600 g färskpotatis
3 msk olivolja
1 rödlök
2 paprikor, orange och röd
1 citron, finrivet skal
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk färsk rosmarin, hackad
1½ tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
½ citron, pressad saft
8 kronärtskockshjärtan delade kvartar
Bräserad kycklingfilé
4 kycklingfiléer (500 g)
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
12 små steklökar
2 vitlöksklyftor
½ msk tomatpuré
3 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
3 dl rosévin
1 dl rödvin
1 msk maizena majsstärkelse
Olivsallad
100 g blandade oliver i olivolja
10 gula cocktailtomater, delade på mitten
1 scharlottenlök, hackad
2 msk färsk dragon eller ½ tsk torkad
Chévresmör
100 g getost, chévre
25 g smör, rumstempererat
Tillbehör
färsk rosmarin