Förföriskt god pastarätt där kycklingen kan bytas ut mot kalkon eller griskött.
395 kcal/portion
Ingredienser
250 g strimlad kycklingfilé
10 hela salviablad
½ msk olivolja
1 hackad schalottenlök
½ dl torrt vitt vin
200 g konserverade körsbärstomater
1 ½ krm socker
Salt
Nymald svartpeppar
120 g färsk pasta
200 g hyvlad squash
½ dl riven parmesanost
Tillbehör
Blandad sallad
Instruktioner
- Stek kycklingen tillsammans med salviablad i lite av olivoljan. Lägg över på en tallrik medan du gör tomatsåsen.
- Fräs lök genomskinlig i resten av oljan. Tillsätt vinet och låt det mesta koka in. Blanda ner tomater, socker, salt och peppar och låt puttra 5-10 minuter. Koka pastan tillsammans med squashstrimlorna och låt det rinna av.
- Blanda såsen med pastan, squashen, kycklingen och det mesta av parmesanosten. Lägg upp i djupa, gärna förvärmda tallrikar och strö över resten av parmesanosten. Ta några tag med pepparkvarnen över.
- Servera med en blandad sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Matäventyr i Karibien!
Maten här bland öarna varierar väldigt mycket. Å ena sidan kan man nju...