Kyckling roma

Serverar: 2 portioner

Förföriskt god pastarätt där kycklingen kan bytas ut mot kalkon eller griskött. 395 kcal/portion

Ingredienser

  • 250 g strimlad kycklingfilé
  • 10 hela salviablad
  • ½ msk olivolja
  • 1 hackad schalottenlök
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 200 g konserverade körsbärstomater
  • 1 ½ krm socker
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 120 g färsk pasta
  • 200 g hyvlad squash
  • ½ dl riven parmesanost
  • Tillbehör
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingen tillsammans med salviablad i lite av olivoljan. Lägg över på en tallrik medan du gör tomatsåsen.
    2. Fräs lök genomskinlig i resten av oljan. Tillsätt vinet och låt det mesta koka in. Blanda ner tomater, socker, salt och peppar och låt puttra 5-10 minuter. Koka pastan tillsammans med squashstrimlorna och låt det rinna av.
    3. Blanda såsen med pastan, squashen, kycklingen och det mesta av parmesanosten. Lägg upp i djupa, gärna förvärmda tallrikar och strö över resten av parmesanosten. Ta några tag med pepparkvarnen över.
    4. Servera med en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Matäventyr i Karibien!
    Maten här bland öarna varierar väldigt mycket. Å ena sidan kan man nju...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben