Kyckling sweet & sour

Serverar: 4 portioner

Nästan lika enkelt som att beställa hem mat är det att laga denna kinesiska, wokade kyckling.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé skuren i stora tärningar
  • 2/3 dl soja
  • ½ dl färskpressad citronsaft
  • ½ dl honung
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1½ tsk maizena
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk rapsolja
  • ½ dl strimlad purjolök
  • 3 vitlöksklyftor , finhackade
  • 2 röda paprikor , strimlade
  • 2 gula paprikor , strimlade
  • 200 g broccolibuketter
  • 1 morot , fint tärnad
  • Instruktioner

    1. Blanda soja, färskpressad citronsaft, honung och sambal oelek i en skål. Blanda maizena och vatten i en annan skål.
    2. Hetta upp 1 tsk olja i en wok eller stekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn den under omrörning tills den inte längre är rosa inuti, ca 4 minuter. Lägg över kycklingen på en tallrik.
    3. Tillsätt resten av oljan till pannan. Lägg i purjolök och vitlök och låt fräsa i ca 1 minut. Tillsätt röd och gul paprika, broccoli och morot. Bryn under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt sojablandningen och sjud upp.
    4. Blanda kycklingen med grönsakerna. Blanda ner maizenablandningen och sjud upp. Låt sjuda i ca 2 minuter. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben