Kycklingbiffar med cashewbulgur och linsmousse

Serverar: 4 portioner

Ett GI-recept.

Ingredienser

  • 4 portioner bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g kycklingkött eller kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk crème fraiche
  • 1-2 dl blandade örter
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja och lite flytande margarin
  • 1 burk röda linser, ca 400 g eller 200 g hemkokta
  • Saften av en ½ citron
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl cashewnötter
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Koka bulgurn med buljongtärningen.
    2. Mixa kycklingköttet med mixerstav eller ta den färdiga färsen och lägg den i en skål. Tillsätt ägg, crème fraiche, örter och lite salt och peppar. Forma färsen till 8 platta biffar. Stek biffarna på medelstark värme tills det hela är genomstekt.
    3. Mixa linserna med citronsaft, olivolja, kanske lite extra vatten, salt och peppar. Hacka cashewnötterna och rosta dem, gärna i en torr stekpanna. Blanda dem med den färdigkota bulgurn.
    4. Servera med gröna salladsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben