Kycklingbollar med ingefära och apelsin

Serverar: 4 portioner

Goda bollar med mycket smak!

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt dra 5 minuter. Lägg ner resten av ingredienserna och blanda väl. Rulla till små bollar med blöta händer.
    2. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna runt om i olja tills de är genomstekta, ca 6 minuter.
    3. Lagas med fördel dagen innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben