Kycklingbuljong

Tid: 1 timme

Används bla till Fettförbränningssoppa.

Ingredienser

  • 1 kycklingskrov eller några kycklingben med kött
  • 1 hel lök med skal, delad i 4 klyftor
  • 2 morötter, skivade
  • 1 selleristjälk, skivad
  • 2-3 lagerblad
  • 1 msk hackade färska örter, t ex persilja, timjan, rosmarin, salvia, eller 1/4 - 1/2 tsk torkade örter
  • Ev 1 tsk av den stelnade skyn som blir över när man lagar en kyckling i ugnen
  • Peppar
  • Seltin
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingsskrovet eller kycklingbenen i en stor kastrull tillsammans med grönsakerna, örterna och eventuellt kycklingskyn. Krydda med peppar och Seltin.
    2. Häll i vatten så att kycklingen är täckt. Koka upp och skumma av fettet som flyter upp till ytan. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda i 30 minuter till en timme. Häll på mer vatten om det behövs. Sila buljongen och ta bort grönsakerna och kycklingbenen.
    3. Buljongen kan förvaras i kylskåp i upp till tre dagar. det går även bra att frysa in den.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben