Kycklingbullar med gömda grönsaker

Serverar: 4-6 portioner

Ett fiffigt sätt att få i barn grönsaker är att finriva/mixa dem och blanda ner i färs.

Ingredienser

  • 1 potatis
  • 1 morot
  • 0,5 squash
  • 1 äggula
  • 1 dl riven ost
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 2,5 msk vetemjöl, ca
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 kg kycklingfärs
  • Rapsolja till stekning
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och morot och riv grovt på ett rivjärn. Blanda ägg, ost, grädde, mjöl och kryddor och låt dra i 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och forma till små bullar.
    3. Värm en stekpanna, häll i smör och olja och bryn några kycklingbullar åt gången på medelhög värme. Efterstek bullarna i ugnen i 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben