Kycklingbullar med grönsaker och nudlar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Curry och kokosmjölk ger lite annorlunda smaker!

Ingredienser

  • 350 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • ½ gul lök
  • 2 msk japansk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Grönsakssås
  • 15 cm purjolök
  • 2 morötter
  • 150 g rättika
  • olja till stekning
  • 2 dl kokosmjölk
  • Saften från en citron
  • 2 msk japansk soja
  • 20 blad basilika
  • ½ tsk torkad krossad chili
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • ½ slanggurka
  • salt
  • Instruktioner

    1. Skär gurkan i supertunna skivor, gärna med potatisskalaren. Lägg dem på en tallrik. Strö några nypor salt över gurkan och ställ åt sidan. Blanda färsen med ägg, fint riven gul lök och sojan. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till köttbullar.
    2. Ansa grönsakerna och skär i strimlor eller mindre bitar. Hetta upp lite olja i en kastrull eller stekpanna och låt grönsakerna fräsa några minuter i oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småputtra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
    3. Stek köttbullarna på medelvärme i ca 3-4 min så att de blir gyllenbruna runt om. Servera med nykokta nudlar och garnera med gurkan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben