Kycklingbullar med tabbouleh

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta låter spännande. Lämplig barnrätt med pasta till.

Ingredienser

  • Tabbouleh
  • 3 dl couscous
  • 3 tomater, hackade
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Kyklingfärsen
  • 400 g kycklingfärs
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl, att vända i
  • 2 msk olivolja, till stekning
  • Topping och sås
  • 1 citron, skal av
  • ½ dl färskpressad citronjuice
  • 2 msk vatten
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
    2. Blanda tomater och rödlök med couscousen och persiljan. Krydda med salt och peppar och ställ kallt till serveringen.
    3. Finriv skalet av 1 citron, ställ åt sidan.
    4. Blanda färskpressad citronjuice, vatten, honung, olivolja, salt och peppar i en bunke.
    5. Blanda kycklingfärsen med salt och peppar. Forma 8 bullar av färsen och vänd dem i vetemjöl. Stek dem runt om i stekpanna i ca 6 min. Efterstek under lock ca 5 min, tills bullarna är genomstekta.
    6. Strö citronskalet över kycklingbullarna och stek ytterligare en minut. Ringla över såsen och låt den koka upp.
    7. Servera med couscoussalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben