Kycklingbullar med örter

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Buffé nr 3 2005, sid 7

Ingredienser

  • 700 g kycklingfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 1 tsk timjan
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt det svälla i ca 10 minuter. 2. Tillsätt ägg, salt, peppar, gräslök och timjan. Rör ner färsen och arbeta tills allt är blandat. 3. Forma färsen till runda bullar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda. 4. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna tills de är bruna. Skaka på pannan och låt dem eftersteka på svag värme.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    d99bjbe 31 januari 2012

    Min fru brukar göra dessa och de är väldigt goda! Nu skall jag göra dem, men det står inte hur många ägg som ingår. Jag testar med ett till 400 g kycklingfärs. Hon brukar göra biffar och det gör jag med, lättare att steka och lika gott :)

    Nnenne 17 februari 2012

    Hittade kycklingfärs till specialpris i affären och gjorde dessa bullar, eller snarare biffar. De blev jättegoda och sambon och sonen tyckte också väldigt mycket om dem. Jag satt ett ägg i smeten även om ägget troligen fallit bort i ingrediensförteckningen. Kycklingbullarna kommer jag absolut att göra fler gånger. Tillsammans med sambons gräddfilsås med honung och curry så blev det en riktig smaskig vardagsmiddag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben