Kycklingburgare med mangosalsa och avokado

Serverar: 4 portioner

En burgare av kycklingfärs och med smaker av chili, mangosötma och frisk lime

Ingredienser

  • 350 g kycklingfärs
  • 1 salladslök
  • 1 litet ägg
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Salsa
  • 1 mogen mango
  • 1 röd paprika
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk hackad mynta
  • Servering
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 skivad avokado
  • Sallad
  • Lime, klyftor
  • Instruktioner

    1. Hacka salladslöken. Arbeta ihop färs, lök, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Forma dem till 4 burgare.
    2. Skala kärna ur och finhacka mangon. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda med olja, sambal oelek och mynta.
    3. Smörstek burgarna över medelvärme ca 5 min på varje sida. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med avokado, salsa och lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben