Kycklingcrépes med svamp, basilika och parmesan

Serverar: 4 portioner

Riktigt goda, lyxiga crépes!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 dl finriven parmesanost
  • ½ tsk salt
  • 1-2 msk smält smör
  • Smör till stekning
  • Fyllning
  • Ca 600 g kycklingkött i små bitar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g blandad svamp helst färsk men torkad eller konserverad går också bra
  • 1 kruka basilika
  • 2½ dl mellangrädde
  • 2+2 dl finriven parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Grönsallad
  • Körsbärstomater
  • Rödlök
  • Instruktioner

    1. Häll mjölet i en bunke, tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Knäck i äggen. Rör i ost, salt och smält smör. Låt svälla ca 30 minuter.
    2. Lägg i lite smör i en stekpanna och grädda 8 tunna pannkakor. Låt dem svalna på ett fat.
    3. Stek kycklingköttet med hälften av smöret i en stor stekpanna, kontrollera att det är genomstekt. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och svamp i resten av smöret i en annan stekpanna tills allt fått fin färg. Lägg i kycklingbitarna och klipp över basilika. Salta och peppra.
    4. Sätt ugnen på 250 grader och grill.
    5. Lägg 2-3 matskedar av fyllningen på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnsform. Koka upp grädden med 2 dl parmesanost i en kastrull, rör hela tiden. Häll såsen över rullarna och strö över resten av parmesanosten.
    6. Gratinera ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera med grönsallad, körsbärstomater och skivad rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben