Kycklingcurry med lime och cashewnötter

Serverar: 4 portioner

En gryta som har både sötma, sälta och hetta. 3 överraskningar i 1 helt enkelt.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 350 g morötter
  • 200 g bambuskott (på burk, i strimlor)
  • 50 g mungböngroddar (på burk)
  • 1 mango
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 grön chilifrukt
  • Saft och skal av 1 lime
  • 3 tsk farinsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 5 msk olja
  • 2 msk curry
  • 50 g cashewnötter
  • Salt
  • Servering
  • Basmatiris
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och håll det varmt.
    2. Skölj kycklingköttet, torka av det och skär i strimlor. Ansa morötterna, skala och skär diagonalt i skivor. Häll bambuskott och mungbönsgroddar i ett durkslag och låt rinna av.
    3. Skala mangon, skär loss fruktköttet från kärnan och sedan i tärningar. Halvera paprikan, kärna ur, skölj och skär i tärningar. Halvera chilifrukterna, kärna ur, skölj och skär i strimlor. Rör ihop limesaften med farinsocker och sesamolja.
    4. Hetta upp oljan i en wok eller djup stekpanna. Bryn morötter, bambustrimlor, mango, paprika och 1 msk curry i 3 minuter. Tillsätt mungböngroddar och cashewnötter och fortsätt steka i 2 minuter. Ta upp grönsakerna med en hålslev.
    5. Lägg kycklingköttet i pannan med resten av currypulvret och chilin och låt steka under omrörning tills kycklingen är genomstekt.
    6. Blanda ner grönsakerna, deglacera med lime och sesamoljan. Smaka av med salt, strö över limeskal och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben