Kycklingfärsspett med nektarinsalsa

Serverar: 2-3 portioner

Kycklingfärsen med hackad koriander och chili har en exotisk smak och lagom hetta. Sötman i salsan passar perfekt till spetten. Variera rätten genom att använda olika frukter i salsan.

Ingredienser

  • 350 g kycklingfärs
  • 1 citrongräs
  • ½ chili
  • ½ knippe koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • ½-1 dl fin mjölmix
  • Salt
  • Olja att steka i
  • Salsa
  • 3 nektariner
  • 2 vårlökar
  • 1 pressad lime
  • 1 dl sweet chilisås
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär av de yttersta träiga bitarna på citrongräset. Finhacka det. Finhacka chili och koriander. Blanda samman färs med pressad vitlök, chili, koriander, ägg och mjöl. Salta och forma färsen runt träspett.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek spetten runt om några minuter tills de är genomstekta. Eller grilla dem.
    3. Salsan: Tärna nektarinerna smått. Skala och finhacka löken. Blanda nektariner, vårlök, limesaft och sweet chili. Smaka av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben