Sesampanerade kycklingspett

Serverar: 4 portioner

Läckra kycklingfärsspett som rullats i smakrika sesamfrön. Servera spetten som lätt huvudrätt, packa ner dem för picknick eller duka upp dem på en buffé.

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 2 msk majsena
  • salt
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl sesamfrön
  • 4 msk olivolja
  • 2 rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 150 g sockerärter
  • 2 msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Skär bacon och kycklingfiléer i bitar. Lägg dem i matberedaren och kör till en färs.
    2. Vispa upp ägget. Blanda ner ägg, majsena, lite salt och sambal oelek i färsen.
    3. Forma avlånga bollar av färsen och trä dem på grillspett. Rulla i sesamfrön.
    4. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Stek spetten 6-7 minuter eller tills de är genomstekta. Vänd spetten under tiden.
    5. Skala och klyfta lökarna. Strimla paprikan och ansa sockerärtorna. Stek grönsakerna i resten av oljan. Fördela grönsakerna på tallrikar och lägg på spetten och sweet chilisås. Servera ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben