Den söta nektarinsalsan passar underbart ihop med den saftiga laxen.
Använd en termometer till laxen, 48 grader är den perfekta innertemperaturen.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Ingredienser
500 g laxfilé
2 tsk flingsalt
2 tsk olivolja
Nektarinsalsa
3 nektariner
1 salladslök
½ gurka
2 kiwi
½ lime, finrivet skal och pressad saft
1 kruka koriander, hackad
2 tsk flytande honung
Flingsalt
Servering
Kokt ris
Instruktioner
- Skär nektarinerna i bitar och strimla salladslöken. Skala och tärna gurkan och kiwi. Blanda frukt och grönsaker med limeskal (endast det gröna), limesaft och hackad koriander. Smaka av med honung och flingsalt.
- Salta laxen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på båda sidor till fin färg, ca 5 minuter totalt.
- Servera laxen med salsan och kokt ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)