Lax med nektarinsalsa

Serverar: 4 portioner

Den söta nektarinsalsan passar underbart ihop med den saftiga laxen. Använd en termometer till laxen, 48 grader är den perfekta innertemperaturen. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk olivolja
  • Nektarinsalsa
  • 3 nektariner
  • 1 salladslök
  • ½ gurka
  • 2 kiwi
  • ½ lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 2 tsk flytande honung
  • Flingsalt
  • Servering
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Skär nektarinerna i bitar och strimla salladslöken. Skala och tärna gurkan och kiwi. Blanda frukt och grönsaker med limeskal (endast det gröna), limesaft och hackad koriander. Smaka av med honung och flingsalt.
    2. Salta laxen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på båda sidor till fin färg, ca 5 minuter totalt.
    3. Servera laxen med salsan och kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben