Lammfärsburgare med fetacréme och nektarinsalsa

Serverar: 4 portioner

Saftiga burgare som får sällskap av sötsyrlig salsa och len fetacréme.

Ingredienser

  • 4 hamburgerbröd, gärna lite grova
  • 500 g lammfärs
  • 1 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • Blandade färska örter tex. persilja och basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Fetacréme
  • 150 g fetaost
  • 1 dl yoghurt, 10%
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 1 msk finhackad färsk mynta
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Nektarinsalsa
  • 2-3 nektariner
  • 1-2 salladslökar
  • ½-1 röd chili, beroende på styrka
  • 2½ msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 3-4 blad finhackad färsk koriander
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Honung
  • Ev 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Dela nektarinerna i små tärningar. Finhacka salladslöken och chilin. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt olivolja, balsamvinäger, koriander, salt, peppar och honung efter smak. Tillsätt eventuellt en klyfta finhackad vitlök eller finriven och blanda om.
    2. Lägg ingredienserna till fetacrémen i en mixer och kör tills du får en slät créme. Lägg upp i en skål och ställ åt sidan.
    3. Blanda färsen med vatten, olja, örter och kryddor. Formatill 4 burgare, ca 1½ cm tjocka och grilla dem några minuter på varje sida. Låt den gärna vara lite rosa i mitten. Grilla bröden lätt på den mjuka sidan, passa noga, det går väldigt fort.
    4. Servera lammfärsburgarna tillsammans med brödet och såserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben