Pinjenötsbiffar med fetacrème

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

För dig som villa GI!

Ingredienser

  • 600 gr nötfärs
  • ½ dl grädde
  • 1 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ kruka färsk basilika
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 50 gr pinjenötter
  • Fetacrème
  • 200 gr fetaost
  • 1 burk creme fraiche
  • ½ burk basilika
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 gr. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och peppar i en skål. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen. Tillsätt pinjenötterna och forma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt.
    2. Grädda i ca 20 minuter
    3. Smula fetaosten och blanda med creme fraiche i en skål. Hacka basilika och soltorkade tomater och blanda med fetacrèmen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Serveras med fördel tillsammans med rostade grönsaker och ev även ugnsbakad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Amika 10 april 2009

    Supergoda biffar! :) Helt fantastiskt goda och lättgjorda! En klar femma!

    Jonnarecept 2 oktober 2012

    Jättegoda verkligen! Jag blandade i ett paket fetaost istället och skippade fetaoströran och det blev också jättebra! Kan verkligen rekommendera! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben