Rotfruktslasagne med knaprig rödkålssallad
Vegetarisk, smakrik och nyttig lasagne med underbara smaker som serveras med en knaprig rödkålssallad och en klick fetacréme. Jag lovar att denna rätt faller i smaken även för den köttälskade matgästen.
Ingredienser
2 vitlöksklyftor
Ca 100 g palsternacka
Ca 150 g rotselleri
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk kanel
1 tsk torkad oregano
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 dl vatten
2 dl kvarg, 10%
200 g färska lasagneplattor
150 g riven ost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Rödkålssallad
Ca 200 g rödkål
1 apelsin
50 g mandelspån
2 msk olivolja
4/5 msk vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Fetacréme
1½ dl gräddfil
2 msk flytande honung
150 g fetaost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv palsternacka och rotselleri. Fräs vitlök och rotfrukter ca 3 minuter i oljan i en stor stekpanna. Rör ner tomatpurén. Låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt krossade tomater, kanel, oregano, sambal oelek, honung och vatten. Koka upp och låt koka ca 2 minuter. Rör ner kvargen. Krydda med salt och peppar.
- Varva tunna lager rotfruktsröra med lasagneplattor i en smord ugnssäker form ca 20x30 cm (för 4 port). Börja och avsluta med ett lager röra. Toppa med riven ost. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter. Gör salladen under tiden.
- Strimla rödkålen. Skala apelsinen med en kniv och skär i bitar. Blanda rödkål, apelsinbitar och mandelspån i en skål. Häll på olja och vinäger. Blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda gräddfil och honung till fetacrémen. Smula ner fetaosten och rör om.
- Servera rotfruktslasagnen med rödkålssalladen och en klick fetacréme.
Liknande recept
Kommentarer (0)