Rotfruktslasagne med knaprig rödkålssallad

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk, smakrik och nyttig lasagne med underbara smaker som serveras med en knaprig rödkålssallad och en klick fetacréme. Jag lovar att denna rätt faller i smaken även för den köttälskade matgästen.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • Ca 100 g palsternacka
  • Ca 150 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk honung
  • 1 dl vatten
  • 2 dl kvarg, 10%
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 150 g riven ost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Rödkålssallad
  • Ca 200 g rödkål
  • 1 apelsin
  • 50 g mandelspån
  • 2 msk olivolja
  • 4/5 msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Fetacréme
  • 1½ dl gräddfil
  • 2 msk flytande honung
  • 150 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv palsternacka och rotselleri. Fräs vitlök och rotfrukter ca 3 minuter i oljan i en stor stekpanna. Rör ner tomatpurén. Låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt krossade tomater, kanel, oregano, sambal oelek, honung och vatten. Koka upp och låt koka ca 2 minuter. Rör ner kvargen. Krydda med salt och peppar.
    3. Varva tunna lager rotfruktsröra med lasagneplattor i en smord ugnssäker form ca 20x30 cm (för 4 port). Börja och avsluta med ett lager röra. Toppa med riven ost. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter. Gör salladen under tiden.
    4. Strimla rödkålen. Skala apelsinen med en kniv och skär i bitar. Blanda rödkål, apelsinbitar och mandelspån i en skål. Häll på olja och vinäger. Blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
    5. Blanda gräddfil och honung till fetacrémen. Smula ner fetaosten och rör om.
    6. Servera rotfruktslasagnen med rödkålssalladen och en klick fetacréme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben