Tomatsallad med fetacrème

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

Åh gott gott gott!! (kan det inte bli sommar snart igen) Den goda fetacrèmen kan göras dagen innan, men tomaterna halveras först samma dag.

Ingredienser

  • Tomatsallad
  • 10 st plommontomat
  • 0,5 st basilika, kruka
  • 2 st salladslök
  • Fetacrème
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 vitlöksklyfta pressade
  • 200 g fetaost
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe basilikablad
  • Instruktioner

    1. Ta bort roten på tomaterna och halvera dem. Hacka basilika och skiva salladslöken tunt.
    2. Blanda yoghurt med vitlök, fetaost, salt och svartpeppar. Mosa med en gaffel eller mixa hastigt med mixerstav.
    3. Lägg tomathalvorna på fat och lägg på basilika, salladslök och fetacrèmen.
    4. Garnera med salt, olivolja, svartpeppar och basilikablad.

    Liknande recept

    5
    15 min
    6-8

    Kommentarer (1)

    Nelliesmamma-07 27 oktober 2008

    Himmelskt gott!!!!!!!! Min lilla 1-åring tyckte att det smakade underbart!!!!!! Passar även till tacos!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben