Viltburgare med kantareller

Serverar: 4 portioner

En höstig burgare med goda smaker. Lika enkelt som gott!

Ingredienser

  • 500 g viltfärs
  • 1 ägg
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 0.75 dl grädde
  • Smör att steka i
  • Fetacréme
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • ½ l färska kantareller, ca 150 g
  • 1 msk smör
  • Rödbetssallad
  • 2 rödbetor
  • 2 morötter
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk saft av citron
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk saft av apelsin
  • 1 tsk rivet skal av apelsin
  • 1 tsk honung
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • Salladsblad
  • Några färska eller frysta tinade lingon
  • ½ liten rödlök i fina skivor
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop färs, grädde, salt och peppar till en smidig smet. Forma den till 4 burgare och stek burgarna i smör, ca 3-5 minuter på varje sida.
    2. Skala och ansa rödbetor och morötter och skiva dem sedan tunt med hjälp av en mandolin.
    3. Rör ihop olivolja, saft och rivet skal av citron och apelsin, honung, flingsalt och svartpeppar i en bunke. Lägg rödbetor och morötter i bunken och rör om.
    4. Mixa ingredienserna till fetaostcrémen i en bunke. ställ åt sidan, gärna i kylen om det tar tid att ordna resten av förberedelserna.
    5. Stek svampen i smör tills det börjar dofta. Krydda med salt.
    6. Arrangera sallad, burgare, rödlök, fetacréme och rödbetssallad på bröden. Toppa med svampen och några lingon och sätt på locket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben