Lammfärsburgare med chèvre och sötpotatis

Serverar: 10 portioner

Saftiga lammfärsburgare som kan förberedas fram till gratineringen, praktiskt och lätt till många.

Ingredienser

  • Lammburgarna
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1,3 kg lammfärs
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 3 äggulor
  • Smör, till stekning
  • Sötpotatisen
  • 5 sötpotatisar
  • 2 röda lökar
  • 3 msk olivolja
  • Rosmarin, två repade kvistar
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Till gratinering och servering
  • 10 skivor chèvre
  • 1 ½ dl flytande honung
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Börja med sötpotatisen: Skala, skär potatisarna och löken i klyftor. Lägg klyftorna och löken i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Rör om och blanda ner rosmarin. Smaka av med salt och peppar.
    2. Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 35 minuter.
    3. Burgarna: Finhacka löken och pressa vitlöken till biffarna. Blanda samman med färsen och smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulorna och blanda väl.
    4. Forma 10 biffar. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene på båda sidor, ca 5 minuter per sida.
    5. Lägg över biffarna i en ugnsfast form. Placera en skiva chèvre på varje biff och gratinera i ugn på 200° i ca 8-9 minuter. Ringla över lite honung.
    6. Servera med sötpotatisen och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben