Kycklingfilé med ädelostsås och pistaschnötter

Serverar: 2 portioner

Egentligen skulle det vara gorgonzola och valnötter, men jag gillar inget av det, så jag exprimenterade lite.

Ingredienser

  • 2 st kycklingfiléer
  • Olivolja
  • 1 purjolök
  • 1 liten burk creme fraiche
  • ½ dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 100 g ädelost
  • Pistaschnötter
  • Isbergssallad
  • Majs
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingen i oljan tills de fått fin färg och lägg dem sedan åt sidan.
    2. Skölj purjolöken och skär den i så stora bitar du vill ha. Bryn den sedan.
    3. Tillsätt creme fraiche, vin, buljongtärning och smula ner osten.
    4. Lägg tillbaka filéerna och låt allt puttra i 10 minuter under lock.
    5. Skölj salladen och lägg några blad på tallriken så de täcker helt. Strö över så mycket majs som du vill ha.
    6. Lägg kycklingfilé på salladsbädden. Häll över såsen och strö över nötterna.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben