Kycklingfilé med ädelostsås och pistaschnötter
Egentligen skulle det vara gorgonzola och valnötter, men jag gillar inget av det, så jag exprimenterade lite.
Ingredienser
2 st kycklingfiléer
Olivolja
1 purjolök
1 liten burk creme fraiche
½ dl vitt vin eller matlagningsvin
1 kycklingbuljongtärning
100 g ädelost
Pistaschnötter
Isbergssallad
Majs
Instruktioner
- Stek kycklingen i oljan tills de fått fin färg och lägg dem sedan åt sidan.
- Skölj purjolöken och skär den i så stora bitar du vill ha. Bryn den sedan.
- Tillsätt creme fraiche, vin, buljongtärning och smula ner osten.
- Lägg tillbaka filéerna och låt allt puttra i 10 minuter under lock.
- Skölj salladen och lägg några blad på tallriken så de täcker helt. Strö över så mycket majs som du vill ha.
- Lägg kycklingfilé på salladsbädden. Häll över såsen och strö över nötterna.
Liknande recept
Kommentarer (0)