Kycklingfilé med blomkålspuré, spenatpesto och picklad rödlök

Serverar: 4 portioner

En supergod rätt som ger lite helgfeeling!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • Blomkålspuré
  • 1 kg blomkål
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Spenatpesto
  • 40 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Picklad rödlök
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • ½ dl ättikssprit, 12%
  • 1 rödlök
  • Instruktioner

    1. Picklad rödlök: Rör ihop vatten, socker och ättika. Skala och skiva rödlöken supertunt. Lägg den i lagen och låt stå en stund.
    2. Blomkålspuré: Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Häll av och mixa den i matberedare eller med en stavmixer. Blanda i smör, grädde och salt.
    3. Spenatpesto: Mixa ihop spenat, vitlök och olivolja. Vänd ner den finrivna parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt.
    5. Servera kycklingen med blomkålspuré, spenatpesto och picklad rödlök.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben