Kycklingfilé med caesardressing och parmesan

Serverar: 4 portioner

Sommarens enklaste burgare! Med tunnskivad kycklingfilé går grillningen riktigt snabbt. 481 kalorier per portion 21 g fett 39 g protein 32 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 romansalladshuvud
  • 50 g parmesanost
  • 8 skivor lantbröd gärna surdegs
  • 500g kycklingfilé, gärna färsk tunnskivad eller innerfilé
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • Caesardressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1-2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med caesardressingen.
    2. Skala och finhacka vitlöken, grovhacka kaprisen. Blanda vitlök, kapris, majonnäs, senap, citronjuice, salt och peppar. Skölj salladen, hyvla osten. Skiva brödet och grilla det lätt på båda sidor.
    3. Skiva ev kycklingen, pensla den med olja, salta och peppra. Grilla 3-4 minuter per sida, köttsaften ska vara klar när du skär i kycklingen.
    4. Lägg ihop bröd, sallad och kyckling. Toppa med dressing och ost.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben