Kycklingfilé med chipotlechili och bön- och gurksalsa med lime

Serverar: 4 portioner

Syrlig salsa med bönor, gurka och lime är gott till den heta kycklingen. Fyll i tortillabröd och njut med en klick gräddfil.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 chipotle-chili (eller 1 tsk chipotlepasta eller 1 tsk chilipulver)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Flingsalt
  • Salsa
  • 200 g förkokta vita bönor eller blackeye-bönor
  • 125 g majs (1 liten burk)
  • 1 gurka
  • 1 lime
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk finhackad mynta
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 1 ask salladsskott, ca 80g
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Gnid in kycklingen med finhackad chipotle-chili, olivolja, vinäger och salt. Marinera i kylskåp 10 minuter eller helst över natten. Häll bort överflödig marinad. Skär köttet i tunna skivor och grilla ett par minuter per sida.
    2. Lägg bönor och majs i en skål. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i små tärningar. Lägg ner den tillsammans med bönorna och pressa över lime. Dela tomaterna i halvor. Tillsätt mynta, olja och smaka av med salt och peppar.
    3. Fyll tortillabröden med sallad, salsa, kyckling och toppa med en klick gräddfil.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben