Kycklingfilé med crème fraiche

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod och enkel att tillaga.

Ingredienser

  • 4-5 kycklingfiléer
  • 1 stor burk crème fraiche
  • 3 dl matgrädde
  • 1-2 dl chilisås
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1-2 buljongtärningar
  • Persilja
  • Riven ost
  • Ev. rökt kalkon eller skinka
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i skivor,stek i smör,salta och peppra.Lägg filén i en ugnsfast form, ( lägg kalkon ler skinka över, det brukar jag göra om jag har det som bjudrätt, men inte till vardags.)
    2. Blanda en stor burk crème fraiche och 3 dl Kelda matgrädde med ca 1-2 dl chilisås.Smula i 2 örtbuljongtärningar, (eller 2-3 tsk Knorrs Provencale örter och 1 vanlig grönsaksbuljong.)
    3. Pressa i en stor vitlöksklyfta och strö över persilja. Häll över blandningen riv ost och gratinera i ugnen ca 20 min på 225 grader, Servera med pasta, ris eller potatis och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    sonnavi 4 november 2008

    Lagt till mått på ingredienserna

    Alex-77 12 mars 2009

    Smaskens !

    armour 1 augusti 2010

    Jättegod! Passar mig utmärkt som student.

    kalazpuffen84 11 april 2012

    Hade rökt skinka på kycklingen och serverade med spagetti. Det blev riktigt gott! Min 2-åring åt 3 port så det säger väll allt:)

    Relaterade Artiklar

    Påskmaten
    Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben