Kycklingfilé med crème fraiche
Jättegod och enkel att tillaga.
Ingredienser
4-5 kycklingfiléer
1 stor burk crème fraiche
3 dl matgrädde
1-2 dl chilisås
1 stor klyfta vitlök
1-2 buljongtärningar
Persilja
Riven ost
Ev. rökt kalkon eller skinka
Instruktioner
- Skär kycklingen i skivor,stek i smör,salta och peppra.Lägg filén i en ugnsfast form, ( lägg kalkon ler skinka över, det brukar jag göra om jag har det som bjudrätt, men inte till vardags.)
- Blanda en stor burk crème fraiche och 3 dl Kelda matgrädde med ca 1-2 dl chilisås.Smula i 2 örtbuljongtärningar, (eller 2-3 tsk Knorrs Provencale örter och 1 vanlig grönsaksbuljong.)
- Pressa i en stor vitlöksklyfta och strö över persilja.
Häll över blandningen riv ost och gratinera i ugnen ca 20 min på 225 grader,
Servera med pasta, ris eller potatis och grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Relaterade Artiklar
Påskmaten
Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...
Gott av kyckling
Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...
Lagt till mått på ingredienserna
Smaskens !
Jättegod! Passar mig utmärkt som student.
Hade rökt skinka på kycklingen och serverade med spagetti. Det blev riktigt gott! Min 2-åring åt 3 port så det säger väll allt:)