Kycklingfilé med fetaost

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Enkel och god. En enkel rätt att bjuda på. Den är lite färglös, så det behövs en färgsprakande sallad vid servering.

Ingredienser

  • 4 kycklingfilé
  • 1/2 gul lök
  • Fetaost
  • Basilika, torkad
  • 3-5 dl grädde, matlagnings eller havregrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Dela varje kyckling filé i ca 3 delar, på längden. salta och peppra. Skär löken i smala strimmor, Lägg kycklingen i en ugnsform, lägg löken på.
    2. Smula feta osten över och rikligt med basilika över allt. Häll i grädden. Hur mycket grädde du behöver beror på din form och hur stora kycklingfileérna är. Det ska nästan täcka all kyckling, annars kan kycklingen bli torr. In i ugnen i 35 minuter.
    3. Servera med ris och en smarrig och färg stark grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben