Kycklingfilé med fetaost

Serverar: 4-6 portioner

Detta är en 5-stjärnig maträtt som jag gärna bjuder på när vi är många.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1-2 rödlökar
  • 2 stora pressade vitlöksklyftor
  • 1 burk örtcrème fraiche
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • Svarta oliver
  • 100 g fetaost
  • 2-3 tsk torkad basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i små bitar som bryns med salt och peppar. Tillsätt hackad rödlök, pressad vitlök och basilika.
    2. Blanda i crème fraiche och smula ner fetaost och oliver. Låt puttra i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    zimzim 17 maj 2008

    Detta var jätte gott,barnen som ej annars gillar detta med kyckling så färst tyckte att detta var kanon och vill ha detta nån gång igen..

    bodilla 2 juni 2008

    Jättegott! Går bra både til vardags och helg tycker jag! Vi hade i lite kycklingbuljong också och bytte ut lite cremefraiche mot grädde. Bra att kunna variera lite! Gott!

    Gunnelaxelsson 16 juli 2008

    Jättegot. Mina gäster var överförtjusta.

    mocca 29 januari 2009

    Kan du tipsa mig på tillbehör"/ Ris, potatis, pasta=) Tack från en novis rackare=P

    Anna-Malin 3 november 2009

    Tackar så mycket för det goda receptet! Jag tillsatte dessutom 2 dl grädde för att få litem er sås och en halv hönsbuljongtärning, blev hur bra som helst. Jag sparade också lite av fetaosten och smulade den över grytan vid serveringen samt klippte över lite färsk basilika. Blev jättefint! Jag serverade klyftpotatis och en sallad till. Mycket uppskattat!

    Anna-Malin 24 november 2010

    Har nu testat till pasta (tagliatelle) också, passade jättebra det med!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben