Kycklingfilé med gorgonzola

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 40 minuter

Enkelt snabbt och gott

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer à 150-200 g
  • ½ purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl vitt vin
  • 1 msk kycklingbujong (koncentrat)
  • 150 g gorgonzola
  • ½ dl grovhackade valnötter
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Dela filéerna i slantar ca 2-3 cm. Bryn kycklingen i olivolja så att de får en lätt brun färg, lyft ur kycklingen. Strimla och bryn purjon utan att den blir bränd, tillsätt crème fraiche, vin och buljong. Smula i gorgonzolan låt koka så att gorgonzolan smälter. Tillsätt kycklingen låt "puttra" (låg värme)i 10-15 min. Servera med grönsallad. En Gewurtstraminer från Alsace sitter inte fel.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben