Kycklingfrikadeller med nudlar

Serverar: 4 portioner

Får du inte tag på kycklingfärs kan du enkelt köra strimlat kycklingkött i matberedaren.

Ingredienser

  • 1½ l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 cm färsk ingefära (10 g)
  • 3-4 limeblad
  • Frikadeller
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 msk fisksås
  • 1 finhackad chili, t ex thaichili
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ finhackad eller riven lök
  • 1½ msk potatismjöl
  • Till soppan
  • Ca 250 g risnudlar
  • 1 ask minimajs (125 g)
  • 200 g paksoi
  • 4-6 finstrimlade salladslökar
  • Limeklyftor
  • Fisksås
  • Finhackad chili
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten, hönsbuljong, ingefära och limeblad i en kastrull. Koka upp och låt det sjuda under lock medan du gör frikadellerna.
    2. Blanda kycklingfärsen med fisksås, chili, vitlök, lök och potatismjöl.
    3. Forma fina bollar med händerna. Det går lättast om du då och då sköljer händerna i kallt vatten och inte torkar av dem. Lägg bollarna i den sjudande buljongen och låt dem sjuda tills de flyter upp och ytterligare ca 5 min. Lyft upp dem med hålslev.
    4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Du kan samtidigt koka minimajsen delad på längden eller i bitar. Häll av vattnet och lägg nuddla och majs i en skål.
    5. Skölj och strimla paksoi. Lägg upp kokta nudlar, minimajs, paksoi och frikadeller i portionsskålar. Häll på het buljong och låt var och en smaksätta sin soppa med salladslök, lime, fisksås och chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben