Kycklinggratäng à la Jojo

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Vet inte om den är så påhittad men har ju lagt till och dragit av ett par ingredienser.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 10 hackade soltorkade tomater
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1-2 msk timjan (torkad)
  • 2 msk rosmarin
  • 10 varv med Santa Marias kryddkvarn "rostade-garlic and pepper"
  • 1 granatäpple
  • 1 rödlök
  • ½ citron
  • 2 dl svarta oliver
  • 150 g fetaost
  • 150 g riven ost
  • Basmatiris
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Börja att sätta ugnen på 200 grader. Hacka de soltorkade tomaterna och fetaosten, rödlök och riv osten. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, krydda med 10 varv med kryddkvarnen. Hetta upp stekpannan och bryn köttet tills den fått fin färg.
    2. Smörj en ungsfast form, lägg i de hackade soltorkade tomaterna, löken, därefter den stekta kycklingen, häll ner 3 dl grädde i stekpannan som kycklingen stekt i, lägg i mjölet och red det genom att vispa ihop. Häll över kycklingen.
    3. Lägg i oliverna, strö den torkade timjan, och rosmarinen. Därefter den tärnade fetaosten, och rivna osten. In i ugnen på mittersta falsen i ca 30-35 minuter. Koka riset enligt anvisning på paketet. Tag ut gratängen, vid servering garnera med granatäpple, citron.Servera med riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben