Kycklinggratäng med bacon och champinjoner

Serverar: 4 portioner

Fantastiskt gott blir omdömet från de som blir bjudna på denna rätt.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 paket (140 g) bacon
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk mjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Hackad persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar och stek dem i olja eller margarin. Salta och peppra. Ta ur dem ur pannan och lägg dem i en ugnssäker form.
    2. Skär baconet i bitar och stek det, men inte helt knaperstekt. Lägg det sedan på ett hushållspapper.
    3. Fräs champinjonerna, strö över mjölet och häll i matlagningsgrädden. Tillsätt senapen och pressa i vitlöksklyftan. Tillsätt kalvfonden. Smaka av. Häll såsen över kycklingen och strö över baconet. Gratinera i 225 grader i 10 minuter.
    4. Strö över hackad persilja innan servering. Servera med pasta eller ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben