Kycklinggratäng med pesto och pinjenötter

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Super god och enkel gratäng som går fort att svänga ihop!

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl pesto
  • 125 g mozarellaost
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 10 körsbärstomater
  • 1½ tsk balsamvinäger alternativt crema di balsamico
  • 1-2 msk pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 225 grader
    2. Stek kycklingfiléerna i 2 min på varje sida, krydda med salt, peppar och pressad vitlök.
    3. Lägg filéerna i en ugnssäker form och klicka över peston (man kan ta den pesto man föredrar, jag har testat med både basilikapesto och paprika- och cashewnötspesto, lika gott!)
    4. Skär osten i tunna skivor och lägg över filéerna (går bra med mozarellaost i påse med färdighackad),
    5. Häll över grädden.
    6. Halvera tomaterna och lägg dem i grädden med snittytan uppåt, stänk/ringla över balsamvinägern/cremen och strö över pinjenötterna.
    7. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben