Kycklinggryta med apelsin och kanel

Serverar: 4 portioner

En härlig gryta, kryddad med julkryddor som apelsin, kanel och saffran. Byt ut kycklingköttet till något annat kött tex. lammkött eller biffstrimlor

Ingredienser

  • 1 stor apelsin
  • 4 msk vitt vin
  • 1 tsk kanel
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ förpackning saffran, 0,5 g
  • 2 burkar krossade tomater, à 400 g
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 droppar tabascosås
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja till garnering
  • 4 portioner fullkornsbulgur
  • Instruktioner

    1. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen.
    2. Tvätta apelsinen. Riv det yttersta av skalet. Pressa ur saften. Blanda skal, saft och vin i en skål, lägg i kanelen.
    3. Skär kycklingfiléerna i 2 ½ cm bitar. Lägg dem i apelsinblandningen och blanda om. Täck över och låt stå och marinera ca 1 timme.
    4. Skala och hacka löken, pressa vitlöksklyftan. Lägg lök, vitlök, saffran, tomater och honung i en kastrull. Låt det koka på svag värme ca 20 minuter tills lite av vätskan har reducerats.
    5. Höj värmen något och blanda ner kyckling och marinad. Låt grytan koka upp igen och sedan koka tills kycklingköttet är genomkokt, ca 10 minuter. Smaksätt med tabascosås, salt och peppar.
    6. Servera kycklinggrytan med bulgurn och strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben