Kycklinggryta med ingefära och mango chutney

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Lättlagat recept även om det är lite tidskrävande. Dock värt det då det är himmelskt gott.

Ingredienser

  • 700 g kycklinginnerfilé
  • 2½ dl kycklingbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk mjöl
  • ½-1 dl mango chutney
  • ½-1 msk färskriven ingefära beroende på hur starkt man vill ha det
  • ½ dl steksky
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Stek först kycklingfiléerna i riktigt smör och salta och peppra. Skär sedan varje kycklingbit i lite mindre bitar efter eget tycke. Häll i ½ dl vatten i stekpannan och rör om ordentligt så du får med alla goda smakerna i skyn.
    2. Koka upp buljongen i en kastrull och sila ner skyn i kastrullen.
    3. Vispa vetemjölet och kalla grädden i en traktörgryta eller vid gryta tills det börjar tjockna lite, då kan du hälla på buljongen/skyn så det inte klumpar sig. Blanda även ner mango chutney, ingefära och sojan.
    4. Nu kan du lägga i kycklingen och låta det gotta till sig ca 10-15 minuter med såsen. (Längre går också bra, blir bara godare.)
    5. Jag tycker det är godast att servera med potatishalvor som jag bakat i ugn med lite smör, ströbröd och salt på, men det går även bra med ris.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben