Kycklinggryta med mango chutney

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket gott

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 1 förpackning kycklinglårfiléer ca 400 g
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • 1 hackad röd lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 150 g haricot vertes
  • 1 röd paprika i bitar
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1/2 dl mango chutney
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 2 msk maizena till redning
  • 1 förpackning knaperstekt bacon i bitar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Dela varje lårkycklingfilé i 2-3 bitar. Salta och peppra och bryn i smör. Tillsätt lök och vitlök och låt den få färg och bli mjuk. Lägg i resten av grönsakerna och fräs några minuter.
    2. Häll i ingefära, vatten, kycklingfond, soja, mango chutney och grädde och låt allt koka ihop 5-10 minuter.
    3. Stek under tiden baconet, gärna i micro för att dra ner på fett och matos. Red av med maizena till lagom konsistens och strö över baconet och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben